اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  کتاب و ادبیات

عرضه چه کتاب‌هایی بهانه تعطیلی غرفه ایران در نمایشگاه الجزایر بود؟

تعطیلی غرفه ایران در نمایشگاه کتاب الجزایر ابعاد تازه‌ای به خود گرفته که نشان می‌دهد مسئولان این کشور با آگاهی کامل از مسیر فعالیت «مجمع جهانی اهل بیت‌(ع)» از ادامه غرفه این مجمع جلوگیری کرده‌اند.

عرضه چه کتاب‌هایی بهانه تعطیلی غرفه ایران در نمایشگاه الجزایر بود؟

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، تعطیلی غرفه ایران در نمایشگاه کتاب الجزایر ابعاد تازه‌ای به خود گرفته که نشان می‌دهد مسؤولان این کشور با آگاهی کامل از مسیر فعالیت «مجمع جهانی اهل بیت‌(ع)» از ادامه فعالیت غرفه این مجمع در نمایشگاه جلوگیری کرده‌اند. (اینجا بخوانید)

بر اساس این گزارش، انتشارات مجمع جهانی اهل بیت (ع)  پیش از آغاز نمایشگاه فهرست کتاب‌هایی را که قرار بود در این نمایشگاه عرضه شود به درخواست مسؤولان این نمایشگاه ارائه می‌کند و جالب اینکه این فهرست تایید می‌شود. فهرست ارسالی از سوی مقامات الجزایر به دو بخش قابل عرضه وغیرقابل عرضه تقسیم می‌شود. از این رو آثاری که «بلامانع» مطرح می‌شود از سوی انتشارات مجمع جهانی اهل بیت به این کشور آفریقایی فرستاده می‌شود.

اما بهانه‌جویی راهی بود که که برگزارکنندگان در پیش گرفتند و در مسیر این سنگ‌اندازی آنان حتی به کتاب «صحیفه سجادیه» ایراد گرفتند که این اثر نباید ارسال شود! (کتاب صحیفه سجادیه، مجموعه‌ای از دعاها و مناجات امام چهارم شیعیان، زین العابدین علی بن الحسین یکی از جامع‌ترین و ارزنده‌ ترین منابع ناب اسلامی است که در میان آثار به‌جا مانده از این امام است.)

سایر آثار برای عرضه به این نمایشگاه ارسال می‌شود اما بازهم سنگ‌‌اندازی‌ها ادامه‌ دارد و مسؤولان نمایشگاه دو کتاب «ابوهریره» نوشته سید شرف الدین و «معالم النفاق فی القرآن» نوشته آیت الله خاتمی را ضبط می‌کنند؛ به این بهانه که نام کتاب‌ها ایراد دارد! این در حالی است که اسامی کتاب‌ها قبلاً توسط نمایشگاه تأیید شده بود.

 

جمع آوری کتاب‌های غرفه ایران توسط ماموران

دو روز پس از افتتاحیه مأموران نمایشگاه وارد غرفه مجمع شده و قصد ضبط سه کتاب را داشتند که از یک کتاب به خاطر اصرار یکی از خریداران صرف نظر می‌شود و در نهایت دو کتاب «نهج البلاغه» و «کشف الغمه» ضبط می‌شوند. علت ضبط نهج البلاغه به خاطر وجود عباراتی حاکی از انتقاد امیرالمومنین (ع) به برخی از صحابه بود و دلیل ضبط «کشف الغمه» را وجود عبارتی مبنی بر تحریک ام المومنین عایشه به قتل خلیفه سوم اعلام کردند؛ در حالی که عبارت موجود در این کتاب در بسیاری از تراث اسلامی وجود دارد.

«کشف الغمة فی معرفة الائمة (ع)»، اثر على بن عیسى إربلى است. این کتاب، به زبان عربى و درباره زندگی‌نامه و فضایل پیامبر اسلام (ص) و اهل بیت آن حضرت (ع) است.

اما در روز سوم، مأموران الجزایر به غرفه مجمع مراجعه کرده و اعلام می‌کنند که تا هنگامی که کمیته بررسی نظریه خود را اعلام کند، حق فروش هیچ کتابی در غرفه ایران وجود ندارد. این وضعیت ادامه یافت و سرانجام مأموران به غرفه یورش برده و تمام کتاب‌ها را ضبط و غرفه را تعطیل و پلمب کردند. مسئول الجزایری غرفه ایران نیز چند ساعتی بازداشت و سپس آزاد می‌شود.

رویه نامتعادل برگزارکنندگان بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب الجزایر نشان می‌دهد از ابتدا اهدافی در راستای عدم فعالیت نماینده جمهوری اسلامی ایران در این آوردگاه داشته و در واقع با کوبیدن بر طبل نقض قوانین نمایشگاهی از عرضه آثار ممانعت کرده‌اند.

الجزایر از هفته گذشته بیست و سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب را در این کشور با مشارکت ۴۷ کشور افتتاح کرد این نمایشگاه تا ۱۹ آبان (دهم نوامبر ۲۰۱۸) ادامه دارد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول